Louie’s Pumpkin Patch
|
|
SLA skrev 2009-10-14 om Tema mat: Rusch efter pumpor (505 kb)
Varför inte prova pumpasorten acornsquash, en smakfull vinter grönsak. Klicka först på den stora triangeln i mitten och sedan på den lilla rektangeln längst ner till vänster för att få helskärms bild samt hur man gör.
Så här kokar du lätt pumpa för att använda som "kokt, mosad pumpa" i recept: Klyva
pumpan i stora bitar och ta bort kärnorna. Lägg bitarna i ett stort kokkärl
med lite vatten och koka (ånga) tills pumpan är mjuk. Slå av vattnet och låt
svalna. Pumpan kan nu lätt gröpas ur med en sked. Låt pumpamassan rinna av
ordentligt.
Här kommer en samling av recept som vi
själva använder. För att visa vilka oändliga möjligheter som finns, är
recepten uppdelade enligt följande:
Fler recept (endast på engelska) finns hos Very Best Baking.com.
Tillagning av rostade pumpakärnor. Använd Cucurbita pepo kärnor, t. ex. mogen Halloweenpumpa. Skölj pumpkärnor noga i vatten. Om kärnorna är torra, lägg dem i blött ett tag innan användning (behöver ingen olja). Lägg de blötta kärnorna i ett lager på plåt täckt med bakplåtspapper. Strö över salt och gärna chilipulver och rosta dem i 175 grader ugn i 20-30 minuter, tills de är gyllene i färgen och genomtorra (obs! kan ta längre tid). Det går bra att lämna dem kvar i ugnen en stund efteråt, då det är väsentligt att de blir helt torra, annars blir de sega och inte hålla sig lika länge. Låt
dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tättslutande burk. Ät hela
kärnan, skalet och allt. Smaken påminner om popcorn.
|
|