Louie’s Pumpkin Patch
|
Det är väldigt gott med något sött som avslutning till en god måltid. Det är ännu roligare att veta att ingredienserna samtidigt är nyttiga. Så är det när man använder pumpa. För amerikanerna tillhör pumpapaj tacksägelsebordet i november månad (Thanksgiving Day). Det finns naturligtvis många olika recept till pumpapaj. Varje familj har sitt favoritrecept. Provsmaka denna paj så förstår du varför amerikanerna är så förtjusta i sin ”pumpkin pie”. För övrigt blir kakor extra saftiga med pumpa eller vintersquash i. Kokt
pumpa: Prova gärna följande godbitar som bakas hemma hos oss:
Amerikansk
Pumpapaj
(Pumpkin
pie eller pepparkakspaj)
Blanda ihop pajdegen, kavla ut den och
klä en pajform. Det går utmärkt att blanda med kniv i en matberedare.
Används matberedare kan man senare köra pumpan och kryddorna till en jämn
smet. Tillsätt ägg och mjölk och häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca
50 min.
Pumpa-pepparkaka
= Pumpabröd
(Pumpkin
Bread = mjuk pepparkaka) Denna mjuka pepparkaka är väldigt
saftig tackvare pumpan.
Blanda
ingredienserna och slå allt i en väl smord brödform. Grädda i 200 grader i
ca 60 min.
Småkakor
(Pumpkin
Cookies) De här små mjuka pepparkakorna är
väldigt saftiga. De påminner lite om skånska pepparkakor.
Blanda ihop
kaksmeten och klicka sedan ut med en sked på bakplåtspapper. Grädda i 175
grader i ca 12-15 min. (ca 40 småkakor).
Chokladpumpapaj
Blanda ihop pajdegen, kavla ut den och klä en pajform. Det går utmärkt att blanda degen med kniv i en matberedare. Används matberedare kan man senare köra pumpan och kryddorna till en jämn smet. Tillsätt ägg och mjölk och häll i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.
|
|