Louie’s Pumpkin Patch

 

Sidorätter
Start Up Huvudrätter Efterrätter Sidorätter Sallader & råkost Soppa, bröd Sylt & annat

 

Start
Up

Följande rätter kan med fördel ätas till vilken kötträtt som helst. Mörka rödgula pumpor eller squash är mycket rika på A-vitaminen. De innehåller lika mycket karotin som morötter.

 

Varför inte prova pumpasorten acornsquash, en smakfull vinter grönsak.

http://happening2008.pumpkinpatch.se/#9

Klicka först på den stora triangeln i mitten och sedan på den lilla rektangeln längst ner till vänster för att få helskärms bild samt hur man gör.

 


 

Ugnsbakad Vintersquash*

(*vintersquash = Hubbard, Sweet Mama, Delica, Banan)

  1. Fylld squash: Skölj vintersquashen, dela den på längden och rensa bort kärnorna. Ånga den uppochnervänd i en långpanna med ca 1 cm vatten i 200 grader tills den är mjuk, 35-40 minuter (eller vid högsta effekt i en mikrovågsugn 10-20 min beroende på storleken). Vänd och fyll den med köttfärs eller annan valfri fyllning.

  2. Kanderad squash: Ta lite smör och brun farin ovanpå och grädda ännu en stund tills sockret har smält. Smakar jättegott och är ett bra alternativ till potatismos.

  3. Squash med äpplemos: När vintersquashen är mjuk, ta lite smör och brun farin samt fyll den med ca 1 dl het äpplemos. Grädda en stund till och ta gärna lite vinbärsgelé ovanpå.

  4. Squash med korv: När vintersquashen är mjuk, ta lite smör och klicka lite honung på. Fyll den med stekta prinskorvsbitar.

  5. Squash med lök: När vintersquashen är mjuk, salta och fyll den sedan med 5 dl små syltlökar eller kokta lökar och 1 dl hackade valnötter. Blanda 1 dl ljussirap, ¼ tsk salt och ¼ tsk kanel och slå över fyllningen. Grädda en stund till i 225 graders värme.

 


 

Sommarsquash i Mikrovågsugn  

2-3 små gula squash – eller – 1-2 gröna zucchini

1-2 msk margarin

salt efter smak

Smält margarinet i en glasform och lägg i saltet (salta ej direkt på squashen, då man får bruna fläckar). Lägg i squashen i tunna skivor. Täck med lock eller plastfolie och ställ i mikrovågsugn på högsta effekt i 5-10 minuter eller tills squashen är mjuk. Den goda squashen smälter sen i munnen!

Som variation kan man lägga i tomater och lök. Rätten är då härlig att både se och smaka på.

 

 

© 2009  Previous ] Start ] Up ] Next ]