Louie’s Pumpkin Patch

 

Sallader & råkost
Start Up Huvudrätter Efterrätter Sidorätter Sallader & råkost Soppa, bröd Sylt & annat

 

Start
Up

Salladsdressing: Lika delar matolja, ketchup, matättika. Krydda med lite vitlök och salladskrydda. Låt gästerna själva ta så mycket dressing de vill på salladen.

 

Tips:  Somliga pumpasorter behöver ej skalas, då skalet är så tunt, ex Uchiki Kuri, All Season, Gold Nugget.

 

 

 


 

Squashsallad

4 dl strimlad squash

2 dl krossad ananas

2 dl gräddfil eller créme fraiche

1 dl hackade valnötter

Låt ananasen rinna av väl. Blanda squash, ananas och gräddfil. Strö hackade valnötter över.

 


 

Louie’s Sommarsallad

isbergsallad slanggurka
plocksallad rädisor
grön zucchini morötter
gul zucchini purjolök
majrova persilja
blekselleri gräslök
paprika kokta ägg, skivade

Ta de ingredienser som är lätt tillgängliga för tillfället. Blanda och njut. För att få det att se festligt ut använd ägg­skivorna att garnera med.

 

 


 

Myra’s Råkostsallad

5 dl pumpa, skalad och riven  
1 burk krossad ananas  
1 dl russin  

Blanda väl och servera i en skål.

 


 

Råkost

  1. Som råkost kan man använda de flesta squash och pumpa sorterna. Sommarsquash kan lätt användas istället för gurka och behöver inte skalas.
  2. Vintersquash och pumpa går bra att skala (ta bort kärnhuset) och riva som morötter. De mörkgula/oranga sorterna innehåller mycket karotin.
  3. All Season, Uchiki Kuri, Gold Nugget och liknande sorter behöver inte skalas. Ta endast bort ärr och förhårdnader innan de rivs. Dessa sorter kan även användas tidigt som sommarsquash.

 

 Tips: Alla squash och pumpor kan skäras i stavar och doppas i dip

 


 

© 2009  Previous ] Start ] Up ] Next ]